ro . ru . en

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova

Noutati . Reportaje . Articole recente



26-27 martie: „Sărbătoarea Mierii”, cel mai mare târg apicol din ţară, la Blaj.

Cel mai mare târg apicol din România, ce are loc anual la Blaj, se sefășoară anul acesta în perioada 26-27 martie. Produse apicole, echipamente moderne şi utilaje de ultimă generaţie, produse tradiţionale româneşti sau certificate ecologic, de toate acestea sunt de găsit pentru toţi cei care trec pragul târgului în acest an. De asemenea, este pregătit şi un program artistic. Producători de profil din 8 ţări îşi expun produsele pentru pasionaţii de apicultură.

«Această manifestare a luat o amploare deosebită în ultimii ani, devenid un punct de referinţă pentru oamenii de business din domeniu – procesatori, exportatori şi importatori de miere, dar şi pentru apicultorii profesionişti – membri ai unor asociatii apicole, interesati de noutăţile in domeniul utilajelor şi echipamentelor moderne, de ultimă generaţie, pentru extractia şi ambalarea mierii, produse expuse în cadrul târgului de producători de profil din diverse ţări: Romania, Polonia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Turcia, Grecia, Italia », a declarat Victor Mateș, managerul Apidava și inițiatorul acestei manifestări.

Organizatorii «Sărbătorii Mierii» se află la cea de a doua ediție a evenimentului în noua locație, Piața 1848.

Ediția de anul trecut ne-a demonstrat că am făcut o alegere corectă. Sărbătoarea noastră a avut un alt aer fiind organizat chiar în inima orașului. Ne-am notat care sunt retușurile pe care le putem face în organizare și suntem pregatiți să ne primim din nou oaspeții așa cum se cuvine, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

La «Sărbătoarea mierii» participă: producători / comercianţi de echipamente, scule, materiale şi unelte pentru apicultură; apicultori, procesatori, comercianţi de produse apicole; asociaţii, cooperative, grupuri de producători și apicultori individuali; producători de produse tradiționale românești.

Manifestarea se desfășoară pe 3 secțiuni : târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere și produse apiterapeutice, produse tradiționale românești sau certificate ecologic; secțiunea de comunicări științifice și business; program artistic .

Organizatorii celei de-a VIII-a ediții a Sărbătorii Mierii sunt: Apidava, Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba, Asociația Apis Târnave Blaj.